Търси

Козметична (естетична) стоматология

Програма за домашно избелване на зъбите с индивидуални шини

При домашното избелване на зъбите обикновено се налага пациентът да извършва процедурата по избелването ежедневно в продължение на няколко седмици. За сравнение, броя на процедурите, които трябва да бъдат проведени при клиничното избелване на зъбите е многократно по-малък, а в някои случаи е достатъчно дори само еднократното им приложение.При системата за домашно избелване се използуват шини и избелващ гел.

Фасети от чиста керамика – инлеи, онлеи от керамика или от композит

Фасетата е керамична люспа със средна дебелина 0,5мм. Основната идея за създаването и приложението на фасетите е коригирането на естетически несъвършенства в зъбите, като целта е да се щадят максимално здрави зъбни тъкани (за разлика от короните).
Фасетите имат и други приложения, като заздравяване на външната (към устните) повърхност на зъбите при изтривания в шиечната или ръбцовата област.

Импланти преди

 

Импланти след

 

Имплатни след

 

Основните приложения на фасетите са следните:
- лечение на счупени зъби във видимата област на усмивката
- лечение на дефекти в зародишното изграждане на емайла, т.нар. хипоплазии, изразяващи се в нарушената цялост, здравина и гланц на емайла.
-лечение на ортодонтски дефекти - изкривени зъби
- лечение на разстояния между зъбите - диастеми и треми
- лечение на по-малки или по-тесни зъби
- лечение чрез избелване на преоцветени зъби (например от антибиотици по време на зародишното им развитие)-такива зъби изглеждат кафяво-черни
- лечение на зъби след проведено кореново лечение, подложени на голямо натоварване и с риск от счупване
- по естетични съображения

При изпиляването за фасета се отнемат само 30% от външната зъбна тъкан.Освен това връзката на керамиката или фотополимера с емайла е много по-здрава отколкото с дентина на зъба.Друго предимство е че се запазва емайл между фасетата и венеца.Тези фактори водят до по-бавно отръбване на венеца (свързан със стареенето на организма) и от там по-дълъг живот на фасетите – средно около 20-25 год.

Фотополимер - преди 

 

Фотополимер - след

 

Фасети преди

 

Фасети преди

 

Фасети След

 

Фасети преди

 

Фасети преди

 

Фасети След

 

Фасети преди

 

Фасети след

 

Фасети След

 

Възстановяване на фрактурирани и износени зъби с керамични корони

За възстановяването на фрактурирани и износени зъби успешно се прилагат керамичните корони ,които са здрави, устойчиви на петна и не се получва тъмна линия на границата с венеца.Липсващите зъби могат да се компенсират с металокерамични мостове.

Козметичен бондинг

Бондинг е добър начин за решаването на много проблеми, включващи оцветяване, разстояния между зъбите, наранени или счупени зъби. В повечето случаи, бондинг е предпочитан пред коронки, защото е по-бърза процедура. Повечето бондинги могат да бъдат приключении за по-малко от един час. Това е апликация на фотокомпозит. Полимерът, използван при бондинга се моделира, оформя и полира така, че да се адаптира към съседните зъби. Най-често се използва за козметични цели, за да подобри визията на оцветени или увредени зъби.

Клинично избелване на зъби

Клиничното избелване е най-съвременния вариант, а също и най-бърз, наричан още силово или мощно избелване.Той е абсулютно безболезнен. При него се въздейства върху гела с пероксид във много висока концентрация (30-38%) в продължение на 45 минути до час и половина. Процедурата може да се изпълни в още няколко посещения, в зависимост от степента на потъмняване или оцветяване на зъбите. Технологията за избелване на зъби не уврежда зъбният емайл,изкуствените корони, фотополимерните и порцелановите фасети.Последвайте ни:
danibal@abv.bg
0894 666 777
 
© 2015 - 2018 Всички права запазени